Урядове агентство США з міжнародного розвитку (DFC) надало Superhumans Center страхування від військових ризиків на $25 млн - Суперх'юманс Центр
Прес-реліз Урядове агентство США з міжнародного розвитку (DFC) надало Superhumans Center страхування від військових ризиків на млн

19 лютого 2024

Медичний центр Superhumans, що безкоштовно надає послуги із протезування, реабілітації, реконструктивної хірургії та психологічної допомоги травмованим на війні, отримав від Урядового агентства США із міжнародного розвитку (The U.S. International Development Finance Corporation, DFC) страхування політичних ризиків на суму $25 млн.

Страхування політичних ризиків від DFC надасть приватним донорам впевненість у безпеці їх пожертв. Superhumans – некомерційна організація без державного фінансування, тим часом як усі послуги клініки є абсолютно безкоштовними для пацієнтів. Довіра потужного партнера, американського урядового агентства, надасть Superhumans можливості розширюватися та допомагати більшій кількості українців.

Генеральний директор DFC Скотт Натан (Scott Nathan) прокоментував угоду так: “DFC надає рішення для критично нагальної потреби України – страхування від політичних ризиків. У співпраці із приватним сектором, ми розбудовуємо довіру інвесторів у тих галузях, де вона наразі необхідна найбільше, та мобілізуємо капітал, що зміцнить економіку України у майбутньому. Я пишаюся тим, що DFC надає таку важливу підтримку центру Superhumans, адже ця організація допомагає пораненим та є уособленням стійкості і сили українського народу під час цієї руйнівної війни”.

За словами Філіппа Грушка, співзасновника Superhumans, для проекту – честь бути клієнтом DFC із страхування політичних ризиків. “Центр працює із квітня 2023 та незабаром відкриває відділення реконструктивної хірургії. Для наших партнерів, донорів та пацієнтів це знакова подія, що демонструє, що у воюючій Україні можливо убезпечити свої інвестиції, отже і вкладатися у відновлення не чекаючи закінчення війни. Пишаємося можливістю стати першими у такій важливій для України ініціативі та із таким надійним партнером”.

Страхування політичних ризиків від сильного американського партнера – критично важливий сигнал ринку про те, що інвестори та донори мають підстави довіряти українським громадським організаціям та бізнесу. DFC – одна із небагатьох організацій, що має унікальний ресурс для надання страхування політичних ризиків українським підприємствам і благодійним організаціям під час війни. Компанія також надає боргове фінансування, інвестиції у акціонерий капітал, технічну допомогу для розвитку. Загальний портфель DFC в Україні становить понад $1 млрд.

“Це рішення DFC надає опору як міжнародним, так і українським інвесторам, демонструє, що впровадження проектів в Україні не лише можливе, але і має підтримку”, – коментує Юлія Свириденко, Перший віце-прем’єр міністр, Міністр економіки України. “Надзвичайно важливо, що Superhumans отримав таке страхування. Цей центр має величезне значення, адже тут українці відновлюють своє фізичне та психологічне здоров’я”, – підсумувала Юлія Свириденко.

Superhumans Center – сучасна клініка із протезування, реабілітації, реконструктивної хірургії та психологічної підтримки для військових та цивільних, постраждалих від війни в Україні. “Superhumans” є некомерційним підприємством, усі послуги в клініці безкоштовні для пацієнтів.

Центр фінансується донорами та партнерами. Перший Центр “Superhumans” було відкрито у квітні 2023 року біля Львова (Україна). Найближчим часом центр має намір розширитися в інші регіони України.

Проект ініційовано українським бізнесменом Андрієм Ставніцером. www.superhumans.com

Агентство США із міжнародного розвитку (DFC) – американська урядова фінансова інституція. DFC співпрацює із приватним сектором та фінансує найскладніші виклики, із якими компанії стикаються у умовах динамічних змін. Агентство інвестує у різноманітні сектори економіки, в тому числі  енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, фінанси. Робочі процеси DFC відповідають високим стандартам та впроваджуються із повагою до навколишнього середовища, права людини і працівників.

www.dfc.gov