Superhumans відкриває другий центр в Україні - Суперх'юманс Центр
Головна Новини Superhumans відкриває другий центр в Україні 

Superhumans відкриває другий центр в Україні 

14 червня 2024

Розроблену командою центру модель поширюватимуть на інші регіони у співпраці з МОЗ України та урядом Франції.

За даними Міністерства охорони здоровʼя України, десятки тисяч українців сьогодні потребують протезування та реабілітації. Під час повномасштабного вторгнення ця цифра постійно зростає. 

«Міністерство охорони здоровʼя плідно співпрацює з усіма організаціями, які допомагають розвивати галузь реабілітації в Україні, запроваджуючи ефективні практики з реабілітації та лікування військових та цивільних, постраждалих внаслідок війни. Разом з Superhumans Center нам вдалося втілити комплексну ультрасучасну послугу для пацієнтів, які втратили кінцівки та розпочати реалізовувати спільну ініціативу з реконструктивної хірургії в межах міжурядової співпраці МОЗ Франції та України на базі хірургічного відділення центру. На черзі – масштабування успішного досвіду та відкриття нових осередків» – розповідає про деталі співпраці Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Саме тому, у співпраці з МОЗ України, Superhumans незабаром відкриє новий центр, цього разу – в Одесі на базі Одеського медичного університету. На 4000 м кв розташується лабораторія протезування, відділення фізичної реабілітації, центр психологічної підтримки та реінтеграції ветеранів. Проект Superhumans Odesa фінансово підтримає уряд Франції в співпраці з Expertise France. 

“Завдяки фінансуванню, наданому Кризовим центром Міністерства Європи та закордонних справ Франції, Expertise France з гордістю підтримує створення Superhumans Center в Одесі, відтворюючи дуже успішну модель львівського Центру. Окрім підтримки України в управлінні процесом лікування постраждалих від війни, наша співпраця охоплює освіту і навчання медичного персоналу в галузі фізичної медицини та реабілітації, мультиплікуючи ефективні підходи для допомоги постраждалим від війни” – Джеремі Пеле, СЕО Expertise France.

Загальна сума фінансування – 4 млн євро. Відповідну угоду організації підписали під час Ukraine RecoveryConference у Берліні. У церемонії підписання взяли участь також очільник МОЗ Віктор Ляшко та Перша леді України Олена Зеленська. 

«Створений у Львові Superhumans Center усього за рік існування став лідером у роботі зі складними випадками. У співпраці з французькими хірургами тут провели вже понад 100 унікальних реконструкцій обличчя та встановили понад 600 протезів. За кожною такою операцією – чиясь доля, яка стала кращою», – сказала перша леді.

Окрім наближення послуги до більшої кількості українців, цей проект вирішить ще одну актуальну проблему – збільшення кількості фахівців, що працюють з мінно-вибуховими травмами. Оскільки співпраця з медуніверситетом дасть можливість створити чергову університетську лікарню та поєднати теоретичне навчання з практичною базою. Це спростить підготовку молодих фахівців, що працюватимуть в мультидисциплінарних командах реабілітаційних центрів. 

«Лише в Superhumans Center в черзі сьогодні більше тисячі пацієнтів, які отримали травму внаслідок війни. Це означає, що нам треба збільшувати свої потужності та навчати якомога більше фахівців працювати в мультидисциплінарних командах та надавати якісні послуги з протезування та реабілітації. Саме тому обʼєднання з навчальною базою одеського медичного університету надасть можливість готувати команди та фахівців для південного регіону та покращувати рівень послуг в медичних закладах по всій Україні» розповідає СЕО Superhumans Center Ольга Руднєва

Відділення реабілітації та лабораторія протезування  запрацюють в Одесі вже на початку 2025 року, з вересня починається підготовка та тренінги мультидисциплінарної команди. 


Нагадаємо, Superhumans Center був заснований за ініціативи українського підприємця Андрія Ставніцера та за сприяння МОЗ України. Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та Перша леді Олена Зеленська входять в наглядову раду Superhumans. Перший центр відкрили у квітні 2023 року на базі державного шпиталю у Винниках, поблизу Львова.

Центр не має державного фінансування, на будівництво та роботу Superhumans було залучено більше 50 мільйонів доларів – переважно іноземних інвестицій. Найбільшим донором є американський філантроп Говард Баффет. 

Всього за рік роботи центр став лідером у роботі зі складними випадками та кількістю пацієнтів. За період функціонування Superhumans Lviv понад 500 пацієнтів отримали повну послугу з протезування та реабілітації, встановлено 648 протезів, проведено понад 100 операцій з реконструкції обличчя та кінцівок. 

Комплекс Superhumans Lviv – це: 

  • лабораторія протезування
  • відділення фізичної реабілітації з гідро- та ерготерапією
  • реконструктивна хірургія обличчя та кінцівок
  • відновлення слуху
  • лабораторія 3D-друку
  • центр психологічної підтримки
  • освітня платформа
  • реінтеграція.

Поділитися