(Українська) Aether Biomedical працює з Superhumans Center над встановленням біонічних протезів рук - Superhumans Center
News (Українська) Aether Biomedical працює з Superhumans Center над встановленням біонічних протезів рук

(Українська) Aether Biomedical працює з Superhumans Center над встановленням біонічних протезів рук

2 February 2024

Sorry, this entry is only available in Українська.

Постійне зростання кількості поранених людей і тих, які втратили кінцівки внаслідок війни, збільшує потребу в протезуванні.

Відтак співпраця з провідними іноземними партнерами є надважливою для України. Одним із таких є Aether Biomedical. Це біотехнологічна компанія, представлена на ринках Європи, Індії та США. Її фахівці створюють інтелектуальні протези рук. А нещодавно Superhumans Center стали першими і єдиними українськими партнерами компанії. Головною метою співпраці є постачання біонічних протезів Zeus Hand (Рука Зевса) для українців, які постраждали від війни.

“Через російсько-українську війну, що й досі триває, десяткам тисяч поранених українців довелося ампутувати одну або кілька кінцівок, – говорить Дхрув Агравал (Dhruv Agrawal), виконавчий директор і співзасновник Aether Biomedical. Оскільки війна продовжує впливати на всіх українців, ми вдячні за можливість співпрацювати з неймовірним Superhumans Center, який виконує місію мотивувати поранених людей, не здаватися та вірити в суспільство Суперлюдей.

Згідно з нещодавнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), майже 80 відсотків українців мають близьких родичів або друзів, які загинули або були поранені під час бойових дій, і багато з цих поранень призвели до ампутації кінцівок. Крім того, фахівці зі сфери охорони здоров’я відзначають, що в Україні не вистачає протезистів рук. Superhumans Center було створено, зокрема, для того, щоб повернути поранених до звичного, а то й – активнішого, життя і забезпечити їх для цього найкращими протезами.

На тому, що в Україні дуже бракує фахівців з протезування верхніх кінцівок наголошує й Андрій Ставніцер, співзасновник Superhumans. “Саме тому можливість співпрацювати з провідними американськими фахівцями у Львові є такою цінною. Ми глибоко вдячні Aether Biomedical за те, що вони, попри ризики, допомагають нашим фахівцям дізнатися більше про протезування рук. Ми впевнені, що це партнерство буде довготривалим і дуже успішним“.

Рука Zeus Hand від Aether Biomedical має дві важливі функції, що можуть бути надзвичайно корисними для українських користувачів. По-перше, вона дозволяє здійснювати цільовий ремонт біонічної руки – деталі, які потребують заміни або модернізації, можуть бути замінені новими. По-друге, дистанційна конфігурація руки дозволяє користувачеві Zeus віддалено зв’язатися зі своїм лікарем для отримання налаштувань або змін.

Сарра Муллен, сертифікована протезистка, нещодавно призначена головною інноваційною директоркою Aether, зазначила: “До появи нашої технології руки, ці зміни вимагали б особистого візиту до клініки. Ми знаємо, наскільки важливий віддалений доступ до медичних послуг, а в країні, що страждає від війни, ця потреба є ще важливішою для користувачів. Ця функція віддаленого налаштування може навіть стати вирішальною в тому, зможе лікар надати допомогу пацієнту, чи ні“.

У грудні 2023 року Майк Марін і Тоні Берланд, сертифіковані протезисти-ортопеди, приїхали в Україну, як представники Aether, щоб встановити пацієнтам Zeus Hand. Пан Берланд розповів, чому він захотів взяти участь у цій місії. “Коли мені запропонували поїхати підтримати поранених в Україні, я зрозумів, що це можливість, яку я не можу втратити. Цей досвід дозволив мені використати свої навички фахівця з верхніх кінцівок для допомоги тим, хто її потребує. Робота з Aether Biomedical та Центром Superhumans була просто дивовижною. Цей досвід перевершили тільки ті моменти, коли я побачив кінцевий результат – посмішку або сльози радості на обличчях пацієнтів, коли повертаєш їм те, що вони, можливо, вважали втраченим назавжди”.

Партнер Берланда по місії, пан Марін, підтримав цю думку. “Як протезист, ти насолоджуєшся такими можливостями. Після ознайомлення з Центром Superhumans і тієї роботи, яку там проводять, стало зрозуміло, що це було легке рішення, що в підсумку призведе до успішного результату“.

Share