(Українська) В Superhumans Center провели екскурсію на кріслах колісних для власників великого бізнесу - Superhumans Center
News (Українська) В Superhumans Center провели екскурсію на кріслах колісних для власників великого бізнесу 

(Українська) В Superhumans Center провели екскурсію на кріслах колісних для власників великого бізнесу 

10 August 2023

Sorry, this entry is only available in Українська.

Засновники і топ-менеджери великих мережевих магазинів, торговельних центрів, готелів та сервісних компаній провели дві години в кріслах колісних, щоб на власному прикладі зрозуміти потреби людей з інвалідністю.

За ініціативи засновника Superhumans Center Андрія Ставніцера відбулась перша із серії екскурсій в кріслах колісних. Відкрили “сезон” підприємці зі сфери готельної справи, ритейлу та ІТ. Зокрема у заході взяли участь представники таких брендів як АШАН, ОККО, АЛЛО, Нова Пошта, АТБ, Victoria Gardens, SoftServe, Lokal, MasterZoo, Edem Resort та інші. До екскурсії також долучився Голова ЛОДА Максим Козицький та заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

Екскурсію по центру проводили Андрій Ставніцер, СЕО Superhumans Center Ольга Руднєва та консультантка з доступності Уляна Пчолкіна. Впродовж всього маршруту гостям розповідали про конкретні рішення з архітектурної доступності в приміщенні нашого центру, як вони допомагають пересуватись людям у кріслах колісних, на протезах, милицях або з порушеннями зору. А також обговорювали можливості якнайшвидшої адаптації приміщень магазинів, готелів, ТРЦ, ресторанів та інших будівель, до яких щодня заходять сотні тисяч українців. 

“Безбар’єрність не працює, якщо це галочка у списку дозвільних документів для будівництва торгового центру чи ресторану – це ставлення, шанобливе та небайдуже. Ми говоримо про гідність людей, завдяки яким переможемо у цій війні. Я впевнений, що мозолі на руках наших сьогоднішніх гостей, нагадуватимуть, як багато нам ще належить зробити, щоб найхоробріший народ світу залишався ще й найгіднішим народом” – резюмував Андрій Ставніцер.

Окрім архітектурної доступності, багато говорили також про важливість інформаційної безбар’єрності та правильної комунікації бізнесу з людьми, що отримали травми на війні або пережили інші травмуючі події. Зокрема про те, як звертатись до людей з інвалідністю під час лекції підприємцям розповіла Уляна Пчолкіна.

Учасники екскурсії відзначили, наскільки складно їм було пересуватися у кріслах колісних, при тому, що вони рухалися безбар’єрним простором Superhumans, який повністю пристосовано під усі потреби для людей з інвалідністю. Для представників бізнесів такий досвід став поштовхом переглянути доступність для клієнтів з різними потребами та вдосконалити безбар’єрний простір у сферах надання послуг.   

Share