(Українська) Перша медична Україно-Французька місія – відбулася - Superhumans Center
News (Українська) Перша медична Україно-Французька місія – відбулася

(Українська) Перша медична Україно-Французька місія – відбулася

31 July 2023

Sorry, this entry is only available in Українська.

Одразу два освітні заходи пройшли у Superhumans Center цього тижня – навчальний тренінг для фахівців мультидисциплінарних реабілітаційних команд та менеджмент вогнепальної та мінно-вибухової травми обличчя у сучасних бойових умовах. Навчальні події проходили під егідою першої леді Олени Зеленської, в рамках міжурядової співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства охорони здоров’я Французької Республіки із залученням провідних французьких фахівців з реабілітації та протезування кінцівок та щелепо-лицевої хірургії. 

В рамках реабілітаційного тренінгу французькі фахівці на чолі із Медичним директором Регіонального Інституту Фізичної Медицини і реабілітації міста Нансі – Жаном Пеїзаном, обмінялися досвідом та методологією із українськими колегами. 

Під час навчання мультинаціональною командою було оглянуто декілька категорій пацієнтів: первинні пацієнти з ампутацією однієї кінцівки; пацієнти зі складнощами у підборі протезного рішення; пацієнти, що мають протез та потребують реабілітації; пацієнти зі складними ампутаціями (атипові, мультиампутації, опікові ускладнення, тощо). 

В рамках фахової школи менеджменту вогнепальної та мінно-вибухової травми обличчя у сучасних бойових умовах відбулися клінічні огляди та консультації пацієнтів з травматичними ушкодженнями та дефектами обличчя. Групу французьких щелепо-лицевих хірургів очолювали доктор та професор Клое Бертолюс із Університету Сорбонна та APHP, та доктор і професор Сільві Тестелен із Університетської лікарні Ам’єна. До слова, у 2005 році вона була частиною команди, яка провела першу в історії трансплантацію обличчя у Франції. Лікарі оглянули 53-х пацієнтів, 15-ом призначили хірургічні операції на жовтень 2023 року, які проведуть спільно французькі та українські хірурги на базі хірургічного відділення Superhumans Center. Решті оглянутих пацієнтів вже пропрацьовано маршрут та знайдено рішення по лікуванню та реабілітації в Україні. 

По завершенні місії українські та французькі лікарі підписали резолюцію із рекомендаціями для МОЗ та Superhumans Ceter.

Французькі лікарі відзначили важливість Місії в Україні у воєнний час. Також, відзначили, що за кількісними масштабами та видами травм війну в Україні можна порівнювати із Першою та Другою світовими війнами. 

Повідомляємо, що Superhumans Center взяв на себе витрати за навчання, а також, за розхідні матеріали та обладнання, які було задіяно у процесі. Також, усі операції, які відбудуться у жовтні, буде проведено за кошт Superhumans Center.

Share